Podsticaji otvaraju 252 radna mjesta

V. P.
Podsticaji otvaraju 252 radna mjesta

Banjaluka - Raspodjelom 620.000 maraka podsticaja za nabavku opreme i mašina, te za prekvalifikaciju radnika biće otvorena 252 radna mjesta.

Gradonačelnik Igor Radojičić je juče dodijelio ugovore o raspodjeli ovih sredstva za 49 privrednika.

- Kroz prekvalifikaciju biće podržano osam privrednih subjekata koji će dobiti 100.000 maraka i 41 kroz nabavku osnovnih sredstava u ukupnom iznosu od 520.000 KM - naveo  je Radojičić.

Naglasio da je najveće interesovanje iskazano za sufinansiranje nabavke osnovnih sredstava, pošto je za ove subvencije konkurisalo više od stotinu privrednika.

Načelnik Odjeljenja za privredu Radenko Komljenović je napomenuo da je posebno značajno to što se kroz ove  subvencije pomaže zanatskom sektoru.

- Kroz liniju nabavke opreme podržali smo i dva stara zanata i to obućarski i vunovlačarski, koji je ujedno i jedini u Banjaluci - rekao je Komljenović i najavio da će u ponedjeljak podsticaje, prvi put dobiti i šest srednjih škola za opremanje kabineta za izvođenje praktične nastave.

Jedna od firmi koja je dobila podsticaje je “Kelman”, koja  posluje u oblasti metalnih konstrukcija.

- Dobili smo 20.000 maraka za nabavku mašine za lasersko rezanje metala i zapošljavanje nova tri radnika - rekao je  predstavnik ove firme Aleksandar Kecman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana