Подржан рад Православне амбуланте са 10.000 КМ

В. П.
Подржан рад Православне амбуланте са 10.000 КМ

Бањалука - Ребалансом овогодишњег буџета града обезбијеђено је 10.000 КМ за рад Православне амбуланте "Свети евангелист и апостола Лука", која функционише при Српској православној цркви.

Ова сума није била предвиђена приједлогом ребаланса, али је накнадно уврштена амандманом градоначелника Игора Радојичића прије усвајања ребаланса на посљедњем засједању Скупштине града.

- Овај новац је дио буџетске резерве и биће пребачен на ставку текући и капитални грант - цркве, вјерске заједнице и установе - наведено је у образложењу амандмана.

У Православној амбуланти "Свети евангелист и апостол Лука" више од 150 љекара бесплатно лијечи пацијенте.

- Нама који живимо нешто скромније бесплатни прегледи много значе. Редовно долазим у Православну амбуланту и захвална сам свима и љекару и другом особљу што ова здравствена установа постоји - казала је једна од пацијенткиња која није жељела да јој објавимо име.

Почела је са радом прије 14 година и у њу углавном долазе становници који имају ниска примања или немају здравствено осигурање, као и пензионери. Кроз амбуланту је од отварања прошло 29.640 пацијената, а у њој је отворено 1.200 картона за људе који редовно долазе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана