Подршка оснивању новог одјељења за културу

А. М.
Подршка оснивању новог одјељења за културу

Бањалука - Иницијатива грађана "Културни пленум" коју чине радници у области културе, први састанак одржала у Банском двору Културном центру.

Истичући значај културе као основе сваког друштва бројни умјетници и радници у институцијама културе предвођени  предсједавајућим "Културног пленума", редитељем Александром Пејаковићем закључили су да би се спајањем одсјека за културу и за туризам скренула пажња на чињеницу да су манифестације у области културе и туристичка понуда града.

"Културни пленум Бањалука" подржао је и иницијативу за оснивање новог одјељења у бањалучкој градској управи чији би најјачи оквир био одсјек за културу. У формирању радних тијела за 2017. годину учествовало је 172 делегата. Формирани су одбори за аматерско стваралаштво, за умјетничко професионално стваралаштво, за међународну културну сарадњу и за заштиту културних споменика града. Дати су и приједлози за другачији концепт манифестације "Кочићев збор".

- Годинама ову манифестацију везују за шаторе, а приједлози не подразумијевају повећање буџета, већ другачију организацију која би подразумијевала да наредна манифестација почне у јуну директним преносом представе "Посљедњи мејдан Петра Кочића" на РТС-у и РТРС-у и да манифестација буде завршена у августу -  рекао је Пејаковић.

Формирано и представничко тијело пленума које ће присуствовати јавној расправи о буџету града Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана