Počeo peti kamp za mlade programere

V. P.
Počeo peti kamp za mlade programere

Banjaluka - Kamp za talentovane programere srednjih škola RS je dobar primjer saradnje srednjih škola sa Elektrotehničkim fakultetom

Rekao je to na otvaranju manifestaciju za mlade informatičare u Gimnaziji, "ProgrameRSijada" rektor banjalučkog Univerziteta Milan Mataruga. 

- Univerzitet otvoren za slične projekte - kazao je Mataruga.

Poslanik u Narodnoj skupštini RS i kandidat za gradonačelnika Banjaluke Igor Radojičić poručio je mladim informatičarima da su na pravom putu i da su gradu potrebni takvi stručnjaci.

- O njima ubuduće treba voditi još više računa. Isto tako treba im dati neiskorišćeni prostor u gradu za pokretanje samostalnog IT poslovanja - kazao je Radojičić.

Otvaranju su prisustvovali i dekan Elektrotehničkog fakulteta, Brako Dokić, te predstavnici kompanije "m:tel" i drugih IT kompanija.

Peti Kamp "ProgrameRSijada" trajaće pet dana i u njemu učestvuju srednjoškolci iz Višegrada, Prnjavora, Foče, Bijeljine, Prijedora, Šamca, Gradiške, te banjalučkih Elektrotehničke škole i Gimnazije.

Talentovani đaci posjetiće i nekoliko IT kompanija, imaće prezentaciju tri-de štampača, programiranja drona, te bogat sportski i kulturni program.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana