Počelo izmještanje kontejnera sa trotoara

S. A.
Počelo izmještanje kontejnera sa trotoara

Banjaluka - Izmještanje kontejnera koji su bili postavljeni na spornim mjestima u gradu, kao što su trotoari i prilazi određenim ustanovama ili objektima, počelo je u petak.

V.d. načelnika Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar rekao je da u gradu ima mnogo takvih slučajeva, zbog čega je formirana komisija koja će se baviti određivanjem lokacija za postavljanje novih, ali i izmještanjem starih kontejnera koji nisu na adekvatnim mjestima.

- Oni će biti izmješteni na najbližu lokaciju pored te gdje se trenutno nalaze, ali pod uslovom da ne smetaju građanima - objasnio je Bilčar.

Dodao da će se ubuduće strogo voditi računa o lokacijama za postavljanje kontejnera kod novoizgrađenih objekata, gdje su investitori dužni da obezbijede mjesto za ove namjene.

Odbornik PDP-a u Skupštini grada Draško Stanivuković, koji je na posljednjoj sjednici gradskog parlamenta postavio pitanje u vezi sa ovim problemom, rekao je da su već u petak sa nekoliko trotoara u gradu izmješteni kontejneri.

- Koliko sam upoznat, kontejneri su pomjereni sa trotoara kod hotela "Bosna", u jednosmjernoj ulici kod Doma sindikata, škole "Petar Petrović Njegoš" i kod ambulante u Česmi - kazao je Stanivuković i dodao da je fotografisao oko 30 spornih kontejnera. Zahvalio je gradskim vlastima na saradnji i efikasnosti jer će time grad za nekih 15 dana  biti mnogo ljepši i uređeniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana