Parkić postaje moderna pješačka zona

V. P.
Parkić postaje moderna pješačka zona

Banjaluka - Pješačka zona u centru grada u ulici Bana Milosavljevića, popularni "parkić", biće kompletno rekonstruisana i u narednih nekoliko mjeseci bi trebalo da dobije potpuno novi izgled.

Pripremni radovi su počeli juče na potezu od Hrama Hrista Spasitelja prema spomeniku banu Milosavljeviću, a vrijednost investicije je oko 400.000 KM.

Gradonačelnik Igor Radojičić rekao je da će biti postavljene granitne ploče, izgrađena nova rasvjeta, oborinska kanalizacija, te obnovljen drvored, dodavši da je rok za završetak radova četiri mjeseca.

- Gospodska ulica je rekonstruisana i ovim nastavljamo sa uređenjem pješačke zone, a prva faza je obnova "parkića" - kazao je Radojičić.

Naveo je da će na tom mjestu biti ukrštanje budućih pješačkih zona.

- Jedna ide od Gospodske ulice prema Narodnom pozorištu RS i ona će se raditi u narednim fazama uz uređenje ugostiteljskih objekata. Druga zona, za koju pripremamo regulacioni plan, proteže se od stare autobuske stanice, preko parkinga ispred "Kraša", pa do lokacije na kojoj bi trebalo da bude centralno spomen-obilježje palim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata - pojasnio je Radojičić i dodao da je cilj da u toku zime bude usvojen taj regulacioni plan.

Tehnički direktor "Kozaraputeva" Dejan Gaković je rekao da će se potruditi da radove urade kvalitetno i u roku.

- Pokušaćemo što više ubrzati rekonstrukciju, jer je riječ o frekventnoj šetališnoj zoni - kazao je Gaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana