Паркић постаје модерна пјешачка зона

В. П.
Паркић постаје модерна пјешачка зона

Бањалука - Пјешачка зона у центру града у улици Бана Милосављевића, популарни "паркић", биће комплетно реконструисана и у наредних неколико мјесеци би требало да добије потпуно нови изглед.

Припремни радови су почели јуче на потезу од Храма Христа Спаситеља према споменику бану Милосављевићу, а вриједност инвестиције је око 400.000 КМ.

Градоначелник Игор Радојичић рекао је да ће бити постављене гранитне плоче, изграђена нова расвјета, оборинска канализација, те обновљен дрворед, додавши да је рок за завршетак радова четири мјесеца.

- Господска улица је реконструисана и овим настављамо са уређењем пјешачке зоне, а прва фаза је обнова "паркића" - казао је Радојичић.

Навео је да ће на том мјесту бити укрштање будућих пјешачких зона.

- Једна иде од Господске улице према Народном позоришту РС и она ће се радити у наредним фазама уз уређење угоститељских објеката. Друга зона, за коју припремамо регулациони план, протеже се од старе аутобуске станице, преко паркинга испред "Краша", па до локације на којој би требало да буде централно спомен-обиљежје палим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата - појаснио је Радојичић и додао да је циљ да у току зиме буде усвојен тај регулациони план.

Технички директор "Козарапутева" Дејан Гаковић је рекао да ће се потрудити да радове ураде квалитетно и у року.

- Покушаћемо што више убрзати реконструкцију, јер је ријеч о фреквентној шеталишној зони - казао је Гаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана