PDP: Gradska vlast da ne uvodi novo poskupljenje grijanja

Srna
PDP: Gradska vlast da ne uvodi novo poskupljenje grijanja

Banjaluka - Banjalučki odbor PDP-a pozvao je danas gradsku vlast da ne uvodi novo poskupljenje grijanja, jer će to, kako navode, biti još jedan nepotreban udar na džepove Banjalučana.Banjalučki PDP navodi da "SNSD i gradonačelnik Banjaluke

Igor Radojičić planiraju da sutra, na skupštini akcionara gradske žToplanež, donesu odluku kojom bi napravili nezakonit monopol i komunalnu uslugu grijanja u potpunosti predali jednoj privatnoj firmi".


"Ta firma će moći sama da određuje cijene grijanja. Odjavljivanje sa mreže biće zabranjeno i sve će biti isključivo u funkciji njihove ogromne dobiti", tvrde u PDP-u Banjaluka.

Prema njihovom mišljenju, ta firma planira da u narednom periodu ostvari profit od 136 miliona KM, te postavljaju pitanje "koliko je od te cifre namijenjeno Radojičiću, /zamjeniku gradonačelnika Srđanu/ Amidžiću i drugim SNSD-ovim funkcionerima?".

U saopštenju se navodi da Radojičić i SNSD nikada nisu pozvali da se utvrdi ko je odgovoran za višemilionske dugove "Toplane" i dodaje da će "odmah, po formiranju nove Vlade Srpske u oktobru, prvo istražiti kriminal u žToplaniž i projektu takozvane toplane na drvnu sječku".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana