Otvorena novoizgrađena dionica puta Bronzani Majdan-Stratinska-Razboj

Srna
Otvorena novoizgrađena dionica puta Bronzani Majdan-Stratinska-Razboj

Banjaluka - Svečanim presijecanjem vrpce danas je otvorena 11 kilometara duga novoizrađena dionica regionalnog puta Bronzani Majdan-Stratinska-Razboj, za šta je iz budžeta Republike Srpske izdvojeno 11 miliona KM.

Dionicu su svečano otvorili predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Vlade Željka Cvijanović, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i predsjednik mjesne zajednice Bronzani Majdan Dragan Batar.


Dodik je novinarima rekao da su mještani Bronzanog Majdana dugo čekali na otvaranje ove dionice, dodajući da je preostalo da se izgradi još pet kilometara do entitetske granice.

“Ponosan sam na činjenicu da imamo sposobnost da ovo uradimo. Zahvaljaujemo izvođačima, ali i Gradu Banjaluka što je u svoje prioritete stavljala izgradnju ovog puta”, dodao je Dodik.

On vjeruje da će novi put doprinijeti oživljavanju ovog kraja.

“Ovim ljudima smo vratili povjerenje u sistem vlasti Republike Srpske”, rekao je Dodik.

Premijer Srpske Željka Cvijanović navela je da se dugo čekalo da se realizuje ovaj projekat, koji će mnogo olakšati komunikaciju i život mještanima.

“Nastavićemo da radimo sve ostalo što bude trebalo. Čeka nas veliki projekat na ovom području - izgradnja vodovoda koji će doprinijeti stabilnom vodosnabdijevanju. Širom Republike realizujemo razne projekte, a samo u Banjaluci radi se veliki broj rekonstrukcija, kružnih raskrsnica, puteva u ruralnim sredinama”, dodala je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, ovakvi projekti pokazuju sposobnost Republike da može izaći u susret potrebama svojih građana i pokazaju da je prevazišla sve poteškoće i može se baviti ovako velikim stvarima.

Radojičić je rekao da se novim putem otvara perspektiva normalnog života na ovom prostoru.

“Čekalo se decenijama i konačno je u ovom vremenu završeno. I fabrika vode na Crnom vrelu, na koju se isto, čekalo više od deceniju, je završena i ove sedmice se kreće sa probnom proizvodnjom, kreće se sa radovima na krakovima vodovoda prema selima od Piskavice, Bistrice, Borkovića prema Bronzanom Majdanu”, dodao je Radojičić.

On je podsjetio da je Banjaluka u Švedskoj dobila nagradu kao grad sa najbržom transormacijim u saobraćaju za godinu dana.

Predsjednik mjesne zajednice Bronzani Majdan Dragan Batar izrazio je zahvalnost predsjedniku i premijeru Srpske, Dodiku i Cvijanovićevoj, te naglasio da od Austrougarske do sada ništa nije urađeno na izgradnji ovog puta.

On je dodao da će biti pokrenuta inicijativa da novoigrađeni put dobije ime po predsjedniku Dodiku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana