Otvareno igralište u naselju Borik: Donacije za ljepše djetinjstvo

Vesna Popović
Otvareno igralište u naselju Borik: Donacije za ljepše djetinjstvo

Banjaluka -Puštanjem šarenih balona, uz smijeh, graju i igru, mališani iz Borika pokazali su juče koliko se raduju otvaranju savremenih igrališta u tom naselju.

Novi prostori za igru nikli su u Knežopoljskoj i ulici Rade Vranješević, a oba nose naziv „Rastimo zajedno“ i poklon su kompanija „Hidrokop“, „Malbašić“, „Gradip“ i „Aragosta invest“. Iz zgrade koja se nalazi odmah preko puta igrališta u Knežopoljskoj dotrčao je devetogodišnji Miloš koji je rekao da je jedva čekao ovaj trenutak.

- Ovdje ranije nije bilo lijepo, jer nije bilo ničega za igru, a sada imamo pravo igralište - kazao je Miloš.

U igri na novim spravama je uživao i petogodišnji Luka, koji je kazao da će stalno dolaziti sa drugarima da se igra.

- Igralište je super i svi ćemo se na njemu dobro zabavljati - dodala je Jelena, koja ima 11 godina.

Otvaranjem igrališta u Boriku ozvaničen je kraj ovogodišnje gradnje novih prostora za igru izgrađenih kroz donacije društveno odgovornih kompanija.

- Za manje od godinu uz pomoć kompanija izgrađeno je 12 igrališta. Ovaj put su donatori četiri kompanije kojima zahvaljujem na učešću, kao i svima onima koji su podržali ovaj projekat - naveo je gradonačelnik Igor Radojičić i dodao da će akcija biti nastavljena i dogodine.

U ime donatora Vedran Jarić iz kompanije „Aragosta invest“ rekao je da su igrališta veličine 420 kvadrata, te da je riječ o investiciji vrijednoj 100.000 KM.

- Gradske vlasti su pokrenule fantastičnu ideju i nismo htjeli da propustimo priliku, pa smo se dogovorili da zajednički učestvujemo - kazao je Jarić.

Smatra da i ostale firme treba da podrže projekat.

  • Budućnost je na mališanima i treba da im obezbijedimo bolju i ljepšu šansu za odrastanje - kazao je Jarić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana