Отварено игралиште у насељу Борик: Донације за љепше дјетињство

Весна Поповић
Отварено игралиште у насељу Борик: Донације за љепше дјетињство

Бањалука -Пуштањем шарених балона, уз смијех, грају и игру, малишани из Борика показали су јуче колико се радују отварању савремених игралишта у том насељу.

Нови простори за игру никли су у Кнежопољској и улици Раде Врањешевић, а оба носе назив „Растимо заједно“ и поклон су компанија „Хидрокоп“, „Малбашић“, „Градип“ и „Арагоста инвест“. Из зграде која се налази одмах преко пута игралишта у Кнежопољској дотрчао је деветогодишњи Милош који је рекао да је једва чекао овај тренутак.

- Овдје раније није било лијепо, јер није било ничега за игру, а сада имамо право игралиште - казао је Милош.

У игри на новим справама је уживао и петогодишњи Лука, који је казао да ће стално долазити са другарима да се игра.

- Игралиште је супер и сви ћемо се на њему добро забављати - додала је Јелена, која има 11 година.

Отварањем игралишта у Борику озваничен је крај овогодишње градње нових простора за игру изграђених кроз донације друштвено одговорних компанија.

- За мање од годину уз помоћ компанија изграђено је 12 игралишта. Овај пут су донатори четири компаније којима захваљујем на учешћу, као и свима онима који су подржали овај пројекат - навео је градоначелник Игор Радојичић и додао да ће акција бити настављена и догодине.

У име донатора Ведран Јарић из компаније „Арагоста инвест“ рекао је да су игралишта величине 420 квадрата, те да је ријеч о инвестицији вриједној 100.000 КМ.

- Градске власти су покренуле фантастичну идеју и нисмо хтјели да пропустимо прилику, па смо се договорили да заједнички учествујемо - казао је Јарић.

Сматра да и остале фирме треба да подрже пројекат.

  • Будућност је на малишанима и треба да им обезбиједимо бољу и љепшу шансу за одрастање - казао је Јарић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана