Откривено 315 крадљиваца струје

Ј. П.
Откривено 315 крадљиваца струје

Бањалука - У првој половини ове године откривено је 315 случајева крађе струје, те је поднесено 100 кривичних пријава против несавјесних потрошача.

У предузећа "Електрокрајина" кажу да спроводе интензивне активности на повећању наплате испоручене електричне енергије и сузбијању неовлашћене потрошње.

- У првих шест мјесеци ове године искључили смо 6.670 купаца због неплаћања електричне енергије, што је за 30 одсто више у односу на исти период прошле године - рекао је портпарол "Електрокрајине" Предраг Клинцов.

Додаје да је "Електрокрајина" закључно са крајем 2013. године окончала процес склапања репрограма потраживања.

- Једна од актуелних мјера на наплати потраживања је склапање споразума о вансудској нагодби. Наше предузеће је у првих пет мјесеци ове године закључило више од 600 споразума о нагодби на укупну вриједност потраживања укључујући и камате од  6,3 милиона КМ - казао је Клинцов.

Истиче да се број споразума о нагодби значајно повећао у односу са истим периодом у 2015. години, што сматрају ефектом појачаних активности на откривању неовлашћене потрошње и утуживањима дужника.

- Споразум о нагодби могу склопити домаћинства која имају дуг већи од 1.000 КМ и предузећа чија је главница дуга већа од 3.000 КМ - рекао је Клинцов.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана