Otapanje snijega zamutilo vodu na izvorištu Subotica

Glas Srpske
Otapanje snijega zamutilo vodu na izvorištu Subotica

Banjaluka Snijeg, koji se već nekoliko dana otapa, zamutio je vodu na izvorištu "Subotica" pa je nekoliko prigradskih naselja od nedjelje bez vode.

- Voda još nije za piće. Redovno svakih sat kontrolišemo njen kvalitet. Čim bude na zadovoljavajućem nivou, odnosno zadovoljavala propisane norme higijenske ispravnosti, domaćinstva i drugi potrošači će dobiti vodu - kazali su u "Vodovodu".

Suve slavine su u dijelovima Pervana, Goleša, Pavlovca, Šibova i Čokorskih polja.

- Ova situacija za nas nije nova. Veće padavine i topljenje snijega često uzrokuju nestanak vode i u tim prilikama oni koji ih imaju koriste  bunare ili kupuju vodu za piće - kaže predsjednik Savjeta MZ Goleši Neđeljko Milošević.

Prema njegovim riječima, stanovnici tog područja očekuju rješavanje problema snabdijevanja vodom završetkom radova i puštanjem u rad Fabrike vode "Crno vrelo".

 - Za sada su u najnepovoljnijem položaju, što se tiče snabdijevanja vodom, domaćinstva u zaseocima Lojić, Trkulje, Pantoši, Čavići i Marčeta, u kojima blizu 50 domaćinstava nema javnu vodovodnu mrežu, već samo sopstvene načine snabdijevanja vodom - kaže Milošević.

Završetak projekta "Crno vrelo" domaćinstvima u ovim zaseocima trebalo bi da obezbijedi rješenje problema sa vodom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana