Отапање снијега замутило воду на изворишту Суботица

Глас Српске
Отапање снијега замутило воду на изворишту Суботица

Бањалука Снијег, који се већ неколико дана отапа, замутио је воду на изворишту "Суботица" па је неколико приградских насеља од недјеље без воде.

- Вода још није за пиће. Редовно сваких сат контролишемо њен квалитет. Чим буде на задовољавајућем нивоу, односно задовољавала прописане норме хигијенске исправности, домаћинства и други потрошачи ће добити воду - казали су у "Водоводу".

Суве славине су у дијеловима Первана, Голеша, Павловца, Шибова и Чокорских поља.

- Ова ситуација за нас није нова. Веће падавине и топљење снијега често узрокују нестанак воде и у тим приликама они који их имају користе  бунаре или купују воду за пиће - каже предсједник Савјета МЗ Голеши Неђељко Милошевић.

Према његовим ријечима, становници тог подручја очекују рјешавање проблема снабдијевања водом завршетком радова и пуштањем у рад Фабрике воде "Црно врело".

 - За сада су у најнеповољнијем положају, што се тиче снабдијевања водом, домаћинства у засеоцима Лојић, Тркуље, Пантоши, Чавићи и Марчета, у којима близу 50 домаћинстава нема јавну водоводну мрежу, већ само сопствене начине снабдијевања водом - каже Милошевић.

Завршетак пројекта "Црно врело" домаћинствима у овим засеоцима требало би да обезбиједи рјешење проблема са водом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана