Основна школа Мирослав Антић у Бистрици: Рецитацијама и плесом прославили 85. рођендан

Ј. Ш.
Основна школа Мирослав Антић у Бистрици: Рецитацијама и плесом прославили 85. рођендан

Бањалука - Рецитацијама, плесом и глумом јуче је обиљежено 85 година постојања Основне школе "Мирослав Антић" у Бистрици.

Талентовани чланови секција одушевили су бројне госте, а у организацији овог догађаја учествовали су сви, од дјеце до директора.

- Тимским радом просвјетних радника и, оних најбитнијих, наших ученика обиљежили смо 85- годишњицу постојања школе - рекао је наставник музичке културе Стефан Никић.

На манифестацији, која је изазвала прегршт емоција, истакнуто је да овој школи пријети катанац.

- Када видим колико је љубави и труда уложено да би се уприличила оваква манифестација, запитам се како је могуће да неко жели затворити ову школу. То што нема 1.000 ученика не значи да је ових двјестотињак мање важно и да треба да се школују у лошијим условима - рекла је народни посланик у Скупштини РС Наташа Радуловић, која је седамдесетих година у овој школи предавала математику.

Према ријечима директора школе Зорана Шмуговића, то је један од разлога одржавања манифестације.

- Жељели смо скренути пажњу на тешку ситуацију у којој се налазе сеоске школе, јер желимо најбоље за ову дјецу - казао је Шмуговић.

Школа, која је у Другом свјетском рату рушена, првобитно је носила име краљице Марије Карађорђевић, па је због богате историје планирано издавање монографије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана