Основци у погонима учили о производњи

В. Г.
Основци у погонима учили о производњи

Бањалука - Скоро 300 матураната из седам основних школа бањалучке регије посјетило је погоне пет привредних субјеката из различитих сектора и упознало се са њиховим радом.

- Ученици су имали прилику да се упознају са условима рада и функционисањем више предузећа из различитих сектора прерађивачке индустрије - пекарске, текстилне, машинске и дрвопрерађивачке, а посјетили су и погоне за производњу ауто-дијелова, апарата за домаћинство и производњу лифтова - саопштено је из Министарства просвјете и културе Српске које је организовало посјету у сарадњи са Градском развојном агенцијом.

Циљ је био да се основне школе приближе привредницима из локалне заједнице како би били створени бољи услови за упознавање основаца са занимањима и условима рада у појединим секторима привређивања, а како би стекли предзнања о појединим занимањима и у складу с тим се лакше опредијелили за наставак школовања. Ученици су могли да виде гдје настају идеје за израду појединих производа, како изгледа директан рад на производним машинама, као и увид у готове производе. Представници школа сматрају да је ово позитивна активност којом ученици допуњавају стечено знање и имају бољи увид у стварна дешавања.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана