Odlikašima povećane Svetosavske nagrade

V. P.
Odlikašima povećane Svetosavske nagrade

Banjaluka - Povodom školske slave i u čast prvog srpskog prosvjetitelja Svetog Save, grad će nagraditi najbolje učenike 29 osnovnih i 17 srednjih škola. Ove godine povećan je iznos novčane nagrade za 50 KM, pa će najbolji osnovci dobiti po 150 KM, a srednjoškolci po 200 KM.

Tradicionalno, svake godine nastavnička vijeća osnovnih i srednjih škola predlažu po jednog učenika za Svetosavsku nagradu, koja predstavlja priznanje učenicima za njihov cjelokupan rad u školi. U Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport su rekli da će 25. januara u Banskom dvoru najboljim osnovcima, pored novčane nagrade, biti uručena i poklon knjiga "Banjaluka pjesmom opjevana", autora Ljubomira Milutinovića, i svitak u kojem se nalaze mape srpskih prosvjetitelja.

- Dan kasnije, 26. januara, nagrade će dobiti i najbolji učenici 17 srednjih škola. Pored novčane nagrade, oni će dobiti i knjigu "Ko lepi san", autora Nadežde Lazarević-Kovačević, te svitak sa mapama srpskih prosvjetitelja - objasnili su u ovom odjeljenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana