Одборници одлучују о новом дану града

А. С. - И. К.
Одборници одлучују о новом дану града

Бањалука - Приједлог да, поред 22. априла, и 21. новембар, Дан ослобођења Бањалуке у Првом свјетском рату, буде прослављан као дан града наћи ће се пред одборницима на наредном засједању Скупштине града, која ће бити одржана 6. фебруара. Ово је јуче најавио градоначелник Игор Радојичић након одржане сједнице Колегијума Скупштине града.

- Очекујем да одборници подрже ову иницијативу која је већ наишла на велику подршку међу грађанима. Намјера је да се на тај начин сјетимо овог датума, када је Бањалука, практично, први пут ослобођена послије више стотина година под разним царевинама - нагласио је Радојичић.

Поред тога, на идућој сједници градског парламента биће предложено и да нова спортска дворана, бивши “Шопинг центар”, буде повјерена на управљање Спортском центру “Борик”.

- Радови на новој спортској дворани су практично завршени, а сада слиједи технички пријем и обезбјеђење употребне дозволе - казао је Радојичић.

Поред ових тачака, одборници ће расправљати и о захтјеву за корекцију цијена воде, коју је Скупштини упутио “Водовод”, те о још 27 тачака дневног реда.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана