Od lokacije do dozvole u 12 koraka

V. P.
Od lokacije do dozvole u 12 koraka

Banjaluka - Odjeljenje za prostorno uređenje pripremilo je vodič "Od lokacije do upotrebne dozvole u 12 koraka", u kojem je investitorima na jednostavan način pojašnjeno kako mogu dobiti svu potrebnu dokumentaciju za građenje.

- U vodiču smo predstavili svaku od faza u postupku pribavljanja dokumentacije neophodne za izgradnju - rekla je načelnik ovog odjeljenja Sanela Kecman.

Ona je dodala da se vodič može preuzeti na zvaničnoj internet stranici grada ili u Centru za dozvole, odnosno kancelariji broj 19 u zgradi Gradske uprave.

 - Uz priloženu kopiju katastarskog plana investitor može odmah dobiti izvod dokumenta prostornog uređenja, na kojem se nalaze informacije o mogućnostima i ograničenjima gradnje na određenoj parceli - pojasnila je Kecmanova.
Dodala je da vodič pojašnjava šta je sve potrebno da bi se pribavili lokacijski uslovi.

- Dokumentacija o riješenim imovinskim odnosima te glavni projekat su osnov za izdavanje građevinske dozvole - naglasila je Kecmanova.

Kazala je da su navedeni i podaci o preduzećima i ustanovama od kojih je potrebno pribaviti određene saglasnosti.
- Prije dobijanja građevinske dozvole investitor je dužan da uplati naknadu za rentu i za troškove uređenja gradskog građevinskog zemljišta. Izgrađeni objekat ne može se koristiti prije izdavanja upotrebne dozvole - kazala je ona.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana