Обука ИРФ водича и трип лидера

Агенције
Обука ИРФ водича и трип лидера

Бањалука - У Бањалуци, на ријеци Врбас, у периоду од 20. до 23 априла је одржана обука водича и трип лидера према правилима ИРФ-а.

 Полазници обуке,  имали су прилику да савладају технике које ће им бити потребне у обављању свакодневних активности али и неке од напредних обука које се могу примијенити током акција спашавања поплавама угроженог становништва или приликом спашавања на дивљим водама. Обуку су водили  ИРФ инструктор из Хрватске Давор Кос и Александар Пастир, предсједник РК Кањон.

"Ова обука је била специфична и по томе што су у њој учествовали полазници из Црне Горе, Хрватске, Србије и БиХ. Уједно је реализована и обука за припаднике Другог вода Цивилне заштите Града Бањалука", каже Александар Пастир, предсједник РК Кањон

Обука се састојала из теоретског и практичног дијела. Један од полазнике обуке, Иван Ромић из Кутине, каже да је током обуке у Бањалуци, на ријеци Врбас, пуно научио.

"Научио сам пуно тога што искрено и немам гдје другдје научити. Обука је била тешка, али сам сретан што сам савладао неке од напредних техника спашавања. Временски услови су били поприлично екстремни. Првог дана обуке је падао снијег, а цијело вријеме је дувао јак вјетар." каже Ромић

Обука је реализована у Рафтинг центру Кањон, по правилима Свјетске рафтинг федерације.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана