Obuka 80 nezaposlenih za obradu metala i kože

N. B.
Obuka 80 nezaposlenih za obradu metala i kože

Banjaluka - Gradska razvojna agencija (CIDEA) pripremila je projekte za obuku nezaposlenih lica u oblasti obrade metala, kožne i tekstilne proizvodnje koje je ujedno kandidovala ka različitim podsticajnim fondovima Evropske unije.

Projekat "Osposobljavanje radnika za poznatog poslodavca u sektoru metal" u vrijednosti od 137.000 KM, CIEDA je kreirala u saradnji sa Mašinskim fakultetom, opštinama Gradiška i Laktaši i nekoliko firmi.

- Ovim programom je predviđeno osposobljavanje 80 nezaposlenih lica prema potrebama poslodavaca. Drugi projekat, "Jačanje kapaciteta obrazovnih ustanova za provođenje praktične nastave i osposobljavanje radnika u sektorima koža/obuća i tekstil", pripremili smo u partnerstvu sa srednjim školama, i  šest firmi u ovoj oblasti u vrijednosti od 121.000 KM.  U okviru ovog projekta  predviđeno je kreiranje dva trening centra za obuku - kazali su u CIDEA.

Dodaju da je u posljednja tri mjeseca pripremljeno sedam projektnih prijedloga "teških" oko 640.000 KM.

- Takođe spremili smo i pet projekata tehničke pomoći firmama čija je vrijednost oko 580.000 KM, odnosno 12 projekta u ukupnoj vrijednosti 1.220.000 KM - rekli su u CIDEA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana