Обука 80 незапослених за обраду метала и коже

Н. Б.
Обука 80 незапослених за обраду метала и коже

Бањалука - Градска развојна агенција (ЦИДЕА) припремила је пројекте за обуку незапослених лица у области обраде метала, кожне и текстилне производње које је уједно кандидовала ка различитим подстицајним фондовима Европске уније.

Пројекат "Оспособљавање радника за познатог послодавца у сектору метал" у вриједности од 137.000 КМ, ЦИЕДА је креирала у сарадњи са Машинским факултетом, општинама Градишка и Лакташи и неколико фирми.

- Овим програмом је предвиђено оспособљавање 80 незапослених лица према потребама послодаваца. Други пројекат, "Јачање капацитета образовних установа за провођење практичне наставе и оспособљавање радника у секторима кожа/обућа и текстил", припремили смо у партнерству са средњим школама, и  шест фирми у овој области у вриједности од 121.000 КМ.  У оквиру овог пројекта  предвиђено је креирање два тренинг центра за обуку - казали су у ЦИДЕА.

Додају да је у посљедња три мјесеца припремљено седам пројектних приједлога "тешких" око 640.000 КМ.

- Такође спремили смо и пет пројеката техничке помоћи фирмама чија је вриједност око 580.000 КМ, односно 12 пројекта у укупној вриједности 1.220.000 КМ - рекли су у ЦИДЕА.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана