Obrada metala otvara 80 radnih mjesta

J. Š.
Obrada metala otvara 80 radnih mjesta

Banjaluka - Gradskoj razvojnoj agenciji odobren je projekat "Osposobljavanje nezaposlenih lica prema potrebama poslodavaca u sektoru metal", u okviru kojeg bi 80 osoba trebalo da dobije radno mjesto.

Iz Agencije ističu da su nedavno pripremili projektnu aplikaciju i kandidovali projekat ka programu "Prilika plus". Vrijednost ovog regionalnog projekta je 137.343 KM i u narednom periodu bi trebalo da bude potpisan ugovor o njegovom sprovođenju.

- Cilj projekta je jačanje partnerstva između jedinica lokalne samouprave, javnih službi za zapošljavanje u RS, obrazovanih ustanova, centara za obuku, odnosno edukaciju i poslodavaca zbog sprovođenja programa obrazovanja i obuka radnika za poznatog poslodavca - saopštili su iz Agencije i dodali da se na ovaj način stvara veća konkurentnost nezaposlenih osoba i efikasnije zapošljavanje.

Projekat se realizuje u partnerstvu sa Mašinskim fakultetom Banjaluka, opštinama Gradiška i Laktaši, Zavodom za zapošljavanje RS, tehničkim školama u Gadišci i Banjaluci, kao i banjalučkim, gradiškim i laktaškim firmama.

Gradska razvojna agencija kontinuirano priprema projekte, koje kandiduje ka dostupnim izvorima finansiranja u okviru aktuelnih razvojnih programa, projekata i fondova. Agencija je od aprila ove godine pripremila sedam projektnih prijedloga vrijednih 639.687 KM i pet projekata tehničke pomoći firmama ukupne vrijednosti 580.120 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana