Обновљени травњаци, сљедеће седмице прво кошење

Срна
Обновљени травњаци, сљедеће седмице прво кошење

Бањалука - У Бањалуци је лијепо вријеме омогућило обнову травњака у парковима, насељима и тракама уз саобраћајнице, а прво кошење јавних зелених површина почеће већ сљедеће седмице, што је раније него претходних година, саопштено је из градског Одјељења за комуналне послове.

Травњаци су обновљени у улицама Бранка Радичевића у близни Завода “Др Васо Бутозан”, Змај Јовиној преко пута Гимназије, Војводе Момчила, Алеји Светог Саве и Краља Петра Првог Карађорђевића. “За обнову су одабране оне локације на којима су постављени стубићи као један вид заштите зелених простора, а на јесен је програмом предвиђена и садња декоративног грмља”, навели су из Одјељења.

Екипе предузећа “Тамарис” ће у првој етапи од сљедеће седмице косити паркове и траву око главних саобраћајница, те јавне површине у насељима Центар један и два.

До краја априла биће покошена и трава око Спомен-обиљежја и на излетиштима Трешњик и Шибови.

Из Одјељења за комуналне послове наводе да је уништавање травнатних површина у граду честа појава и то не само у зимском периоду него током цијеле године, прије свега због недозвољеног кретања и паркирања возила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана