Ново руководство Бање Дворови за спас од стечаја

Срна
Ново руководство Бање Дворови за спас од стечаја

Бијељина - Приједлог рјешења за спас Бање Дворови од стечаја, који је понудио градоначелник Бијељине Мићо Мићић, предвиђа да ново руководство у наредна три мјесеца обезбиједи деблокаду рачуна, нову систематизацију и план санације ове установе.

За вршиоца дужности директора Бање именован је шеф кабинета градоначелника Миле Пејчић, што је привремено рјешење за спас Бање које су подржали и радници. Предсједник Синдиката у Бањи Зоран Остојић рекао је да су након 50 дана штрајка радници задовољни што је спријечен стечај и да су понуђена рјешења коректна.

Краткорочни план који је усвојен у градској Скупштини предвиђа исплату четири од осам плата које се дугују радницима, двије одмах по деблокади рачуна и двије до краја године, за шта ће из локалног буџета бити обезбијеђено 165.000 КМ.

Градска управа наставиће и да отплаћује два кредита Бање од 450.000 КМ, а од Фонда здравства Републике Српске тражиће се могућност уговарања од 600.000 КМ до милион марака на име пружања медицинских услуга у Бањи Дворови, умјесто 200.000 КМ. Од новог руководства очекује се да договори одгађање три репрограма дуговања Бање од 1,1 милион КМ, за шта је неопходан закључак Владе Српске на основу којег је могућа и деблокада рачуна.

Опозиција у Скупштини града је овај план назвала "шареном лажом", уз оцјену да не нуди трајно рјешење за спас Бање Дворови од стечаја и њен развој, а предсједник Клуба одборника СНСД-а Недељко Ћорић изразио је бојазан да ће наредне године, након градске апотеке и бање, у још тежој ситуацији бити градска предузећа "Еко-деп" и Водовод.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана