Novi put mještanima Priječana žila kucavica

M. V.
Novi put mještanima Priječana žila kucavica

Banjaluka - Poslije sanacije mosta u Priječanima, obnova puta uveliko će olakšati život u jednoj od najmlađih mjesnih zajednici, ali i onima koji ovaj put svakodnevno koriste.

Iz Savjeta mjesne zajednice poručuju da kvalitetno urađen put za njih predstavlja ne samo bolju i bržu komunikaciju sa gradom, već "žilu kucavicu". Naglašavaju da su zadovoljni kako teku radovi, ali da bi dodatni poslovi i loše vrijeme mogli da utiču na planiranu dinamiku.

- Rok za završetak je 15. mart, ali zbog cijevi za vodu koje se moraju variti, ali i kišnog i hladnog vremena, moguće je da se završetak radova malo prolongira. Najvažnije je da se sve kvalitetno uradi, jer svaki metar je za nas veoma značajan, s obzirom na to da je put u prigradskim naseljima prioritet - kazao je predsjednik Savjeta mjesne zajednice Priječani, Darko Škobić.

Prema njegovim riječima, za 3.500 mještana Priječana novi put, uz most i sanaciju klizišta, značiće mnogo.

- Put je trenutno gorući problem koji rješavamo, a poslije toga dobro bi bilo i da dobijemo ambulantu, objekat mjesne zajedice, pa da na taj način ovo naselje postane atraktivnije za buduće stanovnike, ali i investitore. Ukoliko se stvore uslovi, u dogledno vrijeme 700 stambenih objekata može da se udvostruči - poručuje Škobić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana