Нови пут мјештанима Пријечана жила куцавица

М. В.
Нови пут мјештанима Пријечана жила куцавица

Бањалука - Послије санације моста у Пријечанима, обнова пута увелико ће олакшати живот у једној од најмлађих мјесних заједници, али и онима који овај пут свакодневно користе.

Из Савјета мјесне заједнице поручују да квалитетно урађен пут за њих представља не само бољу и бржу комуникацију са градом, већ "жилу куцавицу". Наглашавају да су задовољни како теку радови, али да би додатни послови и лоше вријеме могли да утичу на планирану динамику.

- Рок за завршетак је 15. март, али због цијеви за воду које се морају варити, али и кишног и хладног времена, могуће је да се завршетак радова мало пролонгира. Најважније је да се све квалитетно уради, јер сваки метар је за нас веома значајан, с обзиром на то да је пут у приградским насељима приоритет - казао је предсједник Савјета мјесне заједнице Пријечани, Дарко Шкобић.

Према његовим ријечима, за 3.500 мјештана Пријечана нови пут, уз мост и санацију клизишта, значиће много.

- Пут је тренутно горући проблем који рјешавамо, а послије тога добро би било и да добијемо амбуланту, објекат мјесне заједице, па да на тај начин ово насеље постане атрактивније за будуће становнике, али и инвеститоре. Уколико се створе услови, у догледно вријеме 700 стамбених објеката може да се удвостручи - поручује Шкобић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана