Нови кружни ток код “Мљекаре” до краја априла

Срна
Нови кружни ток код “Мљекаре” до краја априла

Бањалука - Нова монтажна кружна раскрсница у бањалучком насељу Малта, у близини некадашње “Мљекаре”, биће инсталирана до краја априла, а вриједност набавке износи 37.000 КМ, речено је из градског Одјељења за саобраћај и путеве.

Према пројекту, нови кружни ток имаће једну саобраћајну траку, а налазиће се на укрштању прометних улица Младена Стојановића и Триве Амелице.

Начелник бањалучког Одељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић рекао је Срни да ће на овој локацији најприје бити урађен нови асфалт јер је постојећи оштећен, а затим ће се ићи у постављање монтажне раскрнице.

Слична монтажна раскрсница биће ускоро и у насељу Обилићево на укрштању источног транзита са Крфском улицом, јер се у овом дијелу града очекује знатно повећање саобраћаја након изградње недостајућег дијела источног транзита и Зеленог моста.

Сандић каже да ће ова раскрсница имати двије саобраћајне траке и да ће се посебна пажња обратити на уклапање бициклистичких трака и пјешачких стаза.

Ових дана ће, у оквиру планова за растерећење саобраћаја, бити расписана и јавна набавка за изградњу кружне раскрснице на укрштању Солунске и Козарске улице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана