Novi grb grada pred odbornicima 5. aprila?

V. P.
Novi grb grada pred odbornicima 5. aprila?

Banjaluka - Prijedlog za izgled novog grba grada trebalo bi da se nađe pred odbornicima na sjednici Skupštine 5. aprila.

Rekao je to u petak gradonačelnik Igor Radojičić nakon zasjedanja skupštinskog kolegijuma na kojem je određen datum i dnevni red idućeg zasjedanja.

- Ukoliko u toku iduće sedmice komisija na osnovu idejnih rješenja koja je dostavio heraldičar iz Srbije Dragomir Acović utvrdi konačni prijedlog izgleda grba grada, ta odluka će biti dio dnevnog reda idućeg zasjedanja gradskog parlamenta, tako da je moguće da Banjaluka dobije novo obilježje prije proslave 22. aprila, Dana grada -  rekao je Radojičić i napomenuo da grad već četiri godine ima neustavan grb.

U slučaju da komisija na uspije da uradi taj posao iduće sedmice, Radojičić je objasnio da će to pitanje doći na red na nekom od budućih zasjedanja.

Osim ove tačke, na idućem zasjedanju među 35 tačaka bi trebalo da se nađu i prijedlozi za dodjelu nagrada i priznanja povodom 22. aprila, Dana grada. Pored toga, biće razmatrana i informacija o radu Pravobranilaštva RS za prošlu godinu te veći broj kadrovskih i pitanja iz oblasti prostornog uređenja koja se odnose na revizije i izmjene regulacionih planova.

Kolegijum je takođe odlučio da bude formirana petočlana komisija čiji će zadatak biti da usaglasi konačan prijedlog etičkog kodeksa Skupštine grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana