Нови грб града пред одборницима 5. априла?

В. П.
Нови грб града пред одборницима 5. априла?

Бањалука - Приједлог за изглед новог грба града требало би да се нађе пред одборницима на сједници Скупштине 5. априла.

Рекао је то у петак градоначелник Игор Радојичић након засједања скупштинског колегијума на којем је одређен датум и дневни ред идућег засједања.

- Уколико у току идуће седмице комисија на основу идејних рјешења која је доставио хералдичар из Србије Драгомир Ацовић утврди коначни приједлог изгледа грба града, та одлука ће бити дио дневног реда идућег засједања градског парламента, тако да је могуће да Бањалука добије ново обиљежје прије прославе 22. априла, Дана града -  рекао је Радојичић и напоменуо да град већ четири године има неуставан грб.

У случају да комисија на успије да уради тај посао идуће седмице, Радојичић је објаснио да ће то питање доћи на ред на неком од будућих засједања.

Осим ове тачке, на идућем засједању међу 35 тачака би требало да се нађу и приједлози за додјелу награда и признања поводом 22. априла, Дана града. Поред тога, биће разматрана и информација о раду Правобранилаштва РС за прошлу годину те већи број кадровских и питања из области просторног уређења која се односе на ревизије и измјене регулационих планова.

Колегијум је такође одлучио да буде формирана петочлана комисија чији ће задатак бити да усагласи коначан приједлог етичког кодекса Скупштине града.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана