Novi dom pronašlo 76 pasa

N. B.
Novi dom pronašlo 76 pasa

Banjaluka - Da mnogi građani vole životinje i da su spremni da im pruže novi i bolji dom govori i podatak o 76 udomljenih pasa u toku prošle godine iz Prihvatilišta za napuštene pse.

Prihvatilište za pse radi u okviru Higijeničarske službe, koja je osnovana je krajem 2003. godine, sa ciljem zaštite napuštenih pasa i mačaka, ali i zdravlja i bezbjednosti građana.

- Ova služba svakodnevno zbrinjava napuštene pse, te interveniše po dojavama građana. Tokom prošle godine uhvaćeno je 329 pasa i 202 štenadi,  dok je sa gradskih ulica uklonjeno 500 leševa pasa, i drugih životinja od kojih je većina, nažalost, okončala život pod točkovima automobila - rekli su u Gradskoj upravi.

Dodaju da je od početka ove godine Higijeničarska služba nakon hvatanja vratila 21 izgubljenog psa njihovim vlasnicima.

- Ukoliko iz bilo kog razloga građani ne mogu više da  se brinu o svojim ljubimcima apelujemo na njih da ih predaju u prihvatilište, a ne da ih izbacuju na ulicu. U prihvatilištu se vodi briga o napuštenim psima, pruža odgovarajuća veterinarska zaštita, a oni se daju i na besplatno usvajanje - kazali su u Gradskoj pravi.

Pozivaju građane da budu odgovorni prema svojim životinjama i da se jave u Higijeničarsku službu ukoliko žele da usvoje jednog od mnogobrojnih pasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana