Nove zakupce čeka 45 garaža

V. P.
Nove zakupce čeka 45 garaža

Banjaluka - Grad planira da ponudi u zakup 45 garaža koje se nalaze u centru grada te u naseljima Starčevica, Borik i Obilićevo.

Prijedlog odluke za davanje u zakup tih garaža razmatraće odbornici na idućem zasjedanju. Garaže su veličine od 16 do 27 kvadratnih metara, a u zavisnosti od toga razlikuju se i cijene. 

- Najniža početna cijena zakupnine iznosi 25,3 KM, a najviša 73,6 KM - navedeno je u prijedlogu ove odluke uz obrazloženje da je propisano da početna cijena zakupnine za poslovne prostore i garaže iznosi 2,3 KM po kvadratnom metru.

Prema informacijama iz Gradske uprave, Skupština grada lani je donijela odluku o izdavanju u zakup 24 garaže u vlasništvu grada.

- Realizacija te odluke kroz objavljivanje oglasa za njihovo izdavanje i provođenja postupka izbora ponuda očekuje se u toku ove godine - navedeno je u Gradskoj upravi.

Kada je u pitanju prodaja garaža koje su u vlasništvu grada, lani je bilo ponuđeno njih 146, a prodata samo 21 za 195.292 KM. Prema informacijama iz Gradske uprave, u velikom broju slučajeva za garaže koje su bile ponuđene na prodaju nije bilo ponuda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana