Нове закупце чека 45 гаража

В. П.
Нове закупце чека 45 гаража

Бањалука - Град планира да понуди у закуп 45 гаража које се налазе у центру града те у насељима Старчевица, Борик и Обилићево.

Приједлог одлуке за давање у закуп тих гаража разматраће одборници на идућем засједању. Гараже су величине од 16 до 27 квадратних метара, а у зависности од тога разликују се и цијене. 

- Најнижа почетна цијена закупнине износи 25,3 КМ, а највиша 73,6 КМ - наведено је у приједлогу ове одлуке уз образложење да је прописано да почетна цијена закупнине за пословне просторе и гараже износи 2,3 КМ по квадратном метру.

Према информацијама из Градске управе, Скупштина града лани је донијела одлуку о издавању у закуп 24 гараже у власништву града.

- Реализација те одлуке кроз објављивање огласа за њихово издавање и провођења поступка избора понуда очекује се у току ове године - наведено је у Градској управи.

Када је у питању продаја гаража које су у власништву града, лани је било понуђено њих 146, а продата само 21 за 195.292 КМ. Према информацијама из Градске управе, у великом броју случајева за гараже које су биле понуђене на продају није било понуда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана