Novaku Đokoviću Ključ grada i Povelja Počasni građanin Banjaluke

Srna
Novaku Đokoviću Ključ grada i Povelja Počasni građanin Banjaluke

Banjaluka - Najboljem sportisti svijeta teniseru Novaku Đokoviću biće dodijeljena nagrada "Ključ grada Banjaluka" sa Poveljom "Počasni građanin" kao poseban vid priznanja za humana djela, odlučila je danas Skupština grada.

Nagrada je dodijeljena povodom 22. aprila - Dana grada, a Skupština grada donijela je odluku o dodjeli devet priznanja.

Nagrada "Zlatni grb grada Banjaluka" za izuzetan doprinos u humanitarnom radu i saradnji sa drugim organizacijama pripala je gradskoj organizaciji Crvenog krsta, dok je "Plaketa grada Banjaluka" za izuzetna humana djela pripala Udruženju "Mozaik prijateljstva" i Udruženju porodica sa četvoro i više djece "Četiri plus".

Nagrada "Plaketa grada Banjaluka" za izuzetna ostvarenja u oblasti kulture pripala je muzičaru Momiru Nikiću, za izuzetna ostvarenja u oblasti privrede i humanosti Marinku Umičeviću, za izuzetna ostvarenja u oblasti obrazovanja i kulture radijskom novinaru Milanu Hajdukoviću.

"Nagrada grada Banjaluka - mladima" u iznosu od 1.500 KM, kao poseban vid priznanja za rad u oblasti sporta i fizičke kulture i za humanitarni rad pripala je Vladani Gavranović, dok je ova nagrada u iznosu od 1.500 KM kao poseban vid priznanja za rad u oblasti stvaralaštva i inovacija pripala Radošu Budiši.

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović rekao je da najznačajnije priznanje ide u ruke sportskog asa i ličnosti godine u Republici Srpskoj Novaka Đokovića.

"Grad Banjaluka duguje zahvalnost Novaku Đokoviću za sve što je činio za ovaj grad i Republiku Srpsku i za građane na ovim prostorima", naglasio je Gavranović.

On je rekao da je Novak Đoković uvijek bio drag gost u Banjaluci i izrazio očekivanje da će grad, bez obzira na Đokovićeve obaveze oko turnira, imati priliku da priredi ceremoniju svečanog uručenja ove nagrade, čim za to budu stvoreni uslovi.

Odbornik SNSD-a Duško Račić rekao je da je najprestižnije gradsko priznanje ove godine otišlo u prave ruke, te da se na ovaj način grad želi zahvaliti Novaku Đokoviću za sve što je uradio na promociji sporta na svim prostorima i da mu oda dodatno priznanje zato što je više puta dolazio u Banjaluku i svaki put afirmativno govorio i svojim djelom pokazao da voli Banjaluku.

Odbornik NDP-a Milenko Jaćimović istakao je da je Đoković svojim humanitarnim radom i donacijama pokazao da je i veliki humanista spreman da pruži pomoć drugima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana