Niža cijena karata ne važi za međugradske linije

I. P.
Niža cijena karata ne važi za međugradske linije

Banjaluka - Grad ne utiče i ne određuje pravila na republičkim linijama, već se smanjenje pojedinačne cijene karata odnosi na sve 22 gradske i 34 prigradske linije, saopštili su iz Gradske uprave.

- Banjaluka je jedina lokalna zajednica u BiH koja je snizila cijene karata. Što se tiče republičkih linija, iako je riječ o vezama sa susjednim opštinama i linijama, one nisu registrovane u Gradskoj upravi i nisu prigradske linije. Gradska uprava nema nadležnost da određuje polaske, trase, cijenu, i dr. Na primjer, ne možemo reći prevozniku u koliko će časova autobus na liniji Banjaluka – Trn da krene iz Trna, i po kojoj cijeni će da prevozi putnike iz Laktaša ili iz nekih drugih lokalnih zajednica - pojašnjavaju u Gradskoj upravi.

Dodali su da ova pravila važe i za linije Banjaluka – Laktaši, Banjaluka – Slatina, Banjaluka – Veliko Blaško, Banjaluka – Jablan, Banjaluka – Omarska, Banjaluka – Lamovita i druge.

Grad je pozvao sve korisnike javnog gradskog i prigradskog prevoza da u slučaju naplaćene cijene karte prema starom cjenovniku, prijave slučaj u Odjeljenje za inspekcijske poslove ili Odsjek za saobraćaj, jer se radi o ozbiljnom prekršaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana