Нема новца за нове сеоске водоводе

С. А.
Нема новца за нове сеоске водоводе

Бањалука - На сеоском подручју у току ове године није планирана изградња нових водовода јер буџетом града нису предвиђена средства за те намјене.

Директор Центра за развој и унапређење села Миленко Шарић рекао је да је у току ове године предвиђен само наставак већ уговорених и дијелом изведених радова на сеоском подручју.

- Уколико пуњење градског буџета буде ишло по плану, планиран је наставак изградње бустер станице у Горњим Лусићима. Међутим, ако новца не буде, а вриједност ових радова је 200.000 марака, мораћемо да чекамо боља времена - казао је Шарић.

За редовно и инвестиционо одржавање сеоских водовода, пратећих објеката и јавне расвјете планирано је свега 20.000 марака. С друге стране, Програмом заједничке комуналне потрошње у 2015. години за наставак изградње водовода у урбаном дијелу града планирано је милион марака.

- Изградња секундарне водоводне мреже планирана је у улицама Вида Симурџића, Липљанској, у огранку улице Благоја Паровића и у насељу Пријечани - наведено је у програму.

У плану је наставак изградње водовода и у насељима Чесма друга висинска зона, те у Пискавици, Радосавској, Борковићима и на Туњицама.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана