Nastavlja se gradnja tranzita, niču kružni tokovi

V. P.
Nastavlja se gradnja tranzita, niču kružni tokovi

Banjaluka - Preduzeće "Putevi RS" bi do kraja ove godine u gradu trebalo da izgradi po jedan kružni tok, na Laušu kod "Sirana", te na Banjalučkom polju kod tržnog centra "Delta planet" i dio trase istočnog tranzita na spoju ulice Gavrila Principa, Krfske prema Zelenom mostu.

Ugovore o realizaciji ovih projekata juče su potpisali direktor tog preduzeća Nenad Nešić i gradonačelnik Igor Radojičić. Nešić je rekao da "Putevi RS" u ove tri investicije ulažu 2,8 miliona KM.

- Uskoro donosimo plan poslovanja preduzeća nakon toga odmah raspisujemo tendere za izbor izvođača radova.  U planu je da projekte završimo ove godine - kazao je Nešić.

Radojičić je rekao da zbog tržnog centra "Delta planet" očekuje povećanje frekvencije saobraćaja, te da je tu potreban novi kružni tok.

- I kod "Sirana" kružni tok treba da rastereti saobraćaj a na istočnom tranzitu bi trebalo da bude urađen spoj prema novom Zelenom mostu. Grad u ova tri projekta treba da riješi imovinsko-pravna pitanja, izradi regulacione planove, te po potrebi izgradi dio infrastrukture - kazao je Radojičić.

Napomenuo je da realizaciju projekata može usporiti nedavna odluka Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove koja je povukla saglasnost prema kojoj je grad dobijao dokumente po skraćenom postupku.

- U ovom i prethodnom mandatnom periodu imali smo često poteškoća sa RUGIP-om. Vrlo neugodno smo iznenađeni stavom nove uprave, mislili smo da teško može biti gore nego što je bilo ranije - kazao je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana