Наставља се градња транзита, ничу кружни токови

В. П.
Наставља се градња транзита, ничу кружни токови

Бањалука - Предузеће "Путеви РС" би до краја ове године у граду требало да изгради по један кружни ток, на Лаушу код "Сирана", те на Бањалучком пољу код тржног центра "Делта планет" и дио трасе источног транзита на споју улице Гаврила Принципа, Крфске према Зеленом мосту.

Уговоре о реализацији ових пројеката јуче су потписали директор тог предузећа Ненад Нешић и градоначелник Игор Радојичић. Нешић је рекао да "Путеви РС" у ове три инвестиције улажу 2,8 милиона КМ.

- Ускоро доносимо план пословања предузећа након тога одмах расписујемо тендере за избор извођача радова.  У плану је да пројекте завршимо ове године - казао је Нешић.

Радојичић је рекао да због тржног центра "Делта планет" очекује повећање фреквенције саобраћаја, те да је ту потребан нови кружни ток.

- И код "Сирана" кружни ток треба да растерети саобраћај а на источном транзиту би требало да буде урађен спој према новом Зеленом мосту. Град у ова три пројекта треба да ријеши имовинско-правна питања, изради регулационе планове, те по потреби изгради дио инфраструктуре - казао је Радојичић.

Напоменуо је да реализацију пројеката може успорити недавна одлука Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове која је повукла сагласност према којој је град добијао документе по скраћеном поступку.

- У овом и претходном мандатном периоду имали смо често потешкоћа са РУГИП-ом. Врло неугодно смо изненађени ставом нове управе, мислили смо да тешко може бити горе него што је било раније - казао је Радојичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана