Наредне године изградња моста у Обилићеву

Срна
Наредне године изградња моста у Обилићеву

Бањалука - Наредне грађевинске сезоне очекује се да почну радови на изградњи новог моста у бањалучком насељу Обилићево, а процјењује се да ће за овај пројекат бити потребно око три милиона КМ.

Начелник бањалучког Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић рекао је да није могуће обезбиједити средства у буџету, те ће бити тражени неки други модели финансирања, или кредитирање или издавање обвезница.


Нови мост ће бити пројектован за двосмјерни саобраћај са обостраним пјешачким комуникацијама, што ће знатно повећати капацитет с обзиром да је досадашњи мост био једносмјеран и представљао је "уско грло" у саобраћају, саопштено је из Градске управе.

У току је израда техничке документације и стварање финансијског оквира за реализацију пројекта, а уговор о изради пројектне документације потписан је са пројектантском кућом "Инк конструктор".

У наредној години, заједно са предузећем "Путеви Републике Српске", биће завршена изградња кружног тока Ребровац и спој источног транзита.

"Уз то, планирамо радити техничку документацију и рјешавати имовинске односе за завршетак источног транзита код стадиона Фудбалског клуба жНаприједж, од Крфске до Улице Гаврила Принципа, чиме би добили још једну попречну везу западног и источног транзита, а што је са саобраћајног аспекта од великог значаја за овај дио града", наводе у Одјељењу за саобраћај и путеве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана