На подручју Бањалуке саобраћај отежан, све екипе на терену

На подручју Бањалуке саобраћај отежан, све екипе на терену 03.02.2018 11:17 | Срна

Бањалука - Обилне сњежне падавине јутрос отежавају саобраћај на подручју Бањалуке, а све екипе зимске службе су на терену и чисте снијег.Шеф зимске службе "Еко-еуро тима" Љубиша Балабан рекао је Срни да су очишћене приоритетне саобраћајнице на дијелу градског подручја гдје су они ангажовани, те да се чисте споредни путеви.

Балабан је навео да је снијег почео да пада око 5.00 часова јутрос, а да су прве екипе на терен изашле око 6.30 часова, те да на чишћењу снијега ради 30 возних јединица.


Радослав Чубриловић, руководилац одржавања путева на сеоском подручју гдје је ангажована зимска служба "Еко-еуро тима", рекао је Срни да су проходни приоритетни путеви на подручју Стричића, Крупе и Рекавица, да су све екипе на терену.

Према његовим ријечима, на подручју Стричића висина сњежног покривача је двадесетак центиметара.

Чубриловић је додао да снијег пада интензивно, али да нема посебних проблема.

Дежурни метеоролог Хидриметеоролошког завода Републике Српске Драшко Рудан рекао је Срни да је висина снијега у Бањалуци јутрос у 8.00 часова била 11 центиметара.

"Снијег ће падати током дана с тим што ће јењавати, неће бити умјереног интензитета као сада", рекао је Рудан и додао да се престанак падавина очекује сутра.

Он је истакао да ће снијег падати у цијелој Републици Српској, с тим што ће кише бити на истоку и у нижим предјелима, као и у Херцеговини.

Рудан је навео да је, према мјерењима у 7.00 часова, највише снијега пало у Крупи на Уни гдје је висина сњежног покривача 20 центиметара, на Мраковици 15 центиметара, Приједору и Новом Граду 10 центиметара.

Он је напоменуо да су на подручју Херцеговине пале велике количине кише, посебно у Гацку гдје је у протекла 24 часа пало 137 литара по метру квадратном.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица