Na otvaranjuKočićevog zbora izložbe fotosa i suvenira Zmijanja

J. P.
Na otvaranjuKočićevog zbora izložbe fotosa i suvenira Zmijanja

Banjaluka - Tradicionalni, 52. "Kočićev zbor" biće svečano otvoren večeras u 20 časova u parku "Petar Kočić" izložbom fotografija "Kočićevo Zmijanje" i izložbom etno suvenira sa zmijanjskog platoa.

U okviru sedmodnevne manifestacije posjetiocima će biti predstavljeni brojni kulturni i zabavni sadržaji, ali i turistička ponuda tog kraja.

U okviru manifestacije, u Beogradu će na Kočićevom grobu u Aleji velikana biti položeni vijenci, a u Klubu književnika organizovano književno veče. U Banjaluci će narednih dana biti održane večeri besjedništva i satire radionice za najmlađe, kao i okrugli sto "Kočić - naš savremenik".

Jedan od najpopularnijih sadržaja "Kočićevog zbora", tradicionalne borbe bikova, ove godine biće održane u dva dana, 26. i 27. avgusta na zborištu u Stričićima.

Svečana akademija na kojoj će književniku i prevodiocu Kolji Mićeviću biti uručena tradicionalna "Kočićeva nagrada" održaće se u subotu u "Banskom dvoru" 

Kruna "Kočičevog zbora" biće u nedjelju, kada je, između ostalog, u Stričićima, rodnom mjestu narodnog tribuna, planiran kulturno-umjetnički program, nadmetanje u narodnim vještinama i sportovima, te dodjela priznanja i nagrada. Za razliku od prethodnih godina, organizator zbora je Gradska uprava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana