Na Kastelu obilježen Dan pobjede

Srna
Na Kastelu obilježen Dan pobjede

Na tvrđavi Kastel u Banjaluci obilježen je 9. maj, Dan borbe protiv fašizma, u organizaciji Gradskog odbora Socijalističke partije Banjaluka. Uz prigodan kulturno-zabavni program posjetioci su imali priliku da vide nastup Kulturno umjetniškog društva “14. februar” kao i da se podsjete na period u kome se na prostorima Banjaluke i Republike Srpske vodila borba protiv fašizma.

Predsjednik Gradskog odbora Socijalističke partije Banjaluka Goran Selak poručio je da 9. maj predstavlja jedan od velikih datuma u istoriji srpskog naroda i da sjećanje na one koji su izborili slobodu mora da bude preneseno na buduće generacije.

- Svakog 9. maja se sjećamo onih koji su dali živote za slobodu. Srpski narod je rame uz rame sa saveznicima dao veliki doprinos u pobjedi nad fašistima. Banjaluka je danas, poslije 74. godine, i dalje slobodan grad, koji se gradi i razvija. Obaveza nas mlađih je da u slobodi razvijamo i gradimo društvo. Ali i da nikad ne zaboravimo one koji su se izborili za slobodu i za pobjedu nad zlom. Hvala svima koji su došli da zajedno obilježimo ovaj dan, a svim građanima Republike Srpske želim srećan Dan pobjede - istakao je Selak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana