Na “Dukatfestu” ansambli iz osam zemalja

D. S.
Na “Dukatfestu” ansambli iz osam zemalja

Banjaluka - Na Internacionalnom festivalu folklora “Dukatfest 2015”, koji će se, osim u Banjaluci održati u još nekoliko opština u RS od 20. do 24. juna, nastupiće ansambli iz osam zemalja svijeta.

Ovo je juče na konferenciji za novinare u Muzičkom paviljonu rekla direktor festivala Natalija Trivić.

- Ljubitelji folklora imaće priliku da vide ansamble iz Egipta, Moldavije, Italije, Indije, Kipra, Srbije, Rusije i BiH. Festival se sastoji od takmičarskog i revijalnog dijela, a održaće se u Banjaluci, Gradišci, Prnjavoru i Modriči - rekla je Trivićeva.

Istakla je da će od ove godine biti predstavljen i projekat “Dukatfest - novi folklor” i to 26. aprila u Banjaluci i 16. maja u Bihaću.

- U okviru festivalskog programa u junu biće organizovan i okrugli sto “Samozapošljavanje žena kroz kreativne industrije”, u kojem će fokus biti na brendiranju rukotvorina sa tradicionalnim motivima u savremenoj primjeni - naglasila je Trivićeva i dodala da su kroz navedene radionice i okrugli sto “Dukatfest” ove godine podržale Ujedinjene nacije, a sve u okviru projekta “Dijalog za budućnost”, koji sprovode agencije UN.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana