Mira Galić na čelu Savjeta za predškolsko vaspitanje i obrazovanje

Srna, RTRS
Mira Galić na čelu Savjeta za predškolsko vaspitanje i obrazovanje

Banjaluka - U Banjaluci je konstituisan Savjet za predškolsko vaspitanje i obrazovanje gradske organizacije Socijalističke partije /SP/, a za predsjednika Savjeta izabrana je Mira Galić.

Za zamjenika predsjednika Savjeta izabrana je Jelena Kurtinović, dužnost sekretara obavljaće Svjetlana Mamić, a na konstitutivnoj sjednici donesen je i plan aktivnosti Savjeta za predstojeći period u kome su akcenti stavljeni na neke od ključnih problema u ovoj oblasti, saopšteno je iz Gradskog odbora SP.

Galićeva je rekla da Savjet za predškolsko vaspitanje i obrazovanje čine stručni ljudi, sa rezultatima i dugogodišnjim iskustvom u predškolskom radu.

“U predstojećim aktivnostima fokus će biti na izgradnji novih vrtića, te analizi i prijedlozima izmjena postojećih zakonskih rješenja i pravilnika iz ove oblasti. Posebnu pažnju posvetićemo obilježavanju 70 godina predškolstva u Banjaluci naredne godine”, istakla je Galićeva.

Savjet za predškolsko vaspitanje i obrazovanje jedan je od savjeta formiranih pri Gradskom odboru banjalučkih socijalista, a dio je politike da u najvažnijim oblastima struka ima glavnu riječ, odnosno da se realnim problemima bave ljudi koji imaju i znanje i rezultate, ističe se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana