Medicinska škola nema novca za kalorimetar

Jasmina Perišić
Medicinska škola nema novca za kalorimetar

Banjaluka - Medicinska škola, koja je trebalo sredinom mjeseca da bude priključena na "Toplanu", još nije dobila gradsko grijanje.

Portparol preduzeća "Toplana" Žaklina Mijatović rekla je da su ispunjeni svi tehnički uslovi da školi bude priključeno grijanje.

- Čim škola nabavi kalorimetar, mi ih možemo spojiti na gradsko grijanje. Podrazumijeva se da se bez toga niko ne može priključiti, jer ne znam kako bismo im drugačije obračunavali utrošak. "Toplana" još nikome nije obezbijedila kalorimetar, jer je to dužnost potrošača - objasnila je Mijatovićeva.

Direktor Medicinske škole Vladimir Jagodić kaže da škola nema novca za kalorimetar i da će se pokušati dogovoriti sa "Toplanom" da ga postavi uz račun koji bi škola proslijedila nadležnim institucijama.

- Ovaj se problem malo otegao. Ne želim da, ne daj bože, đaci opet budu u hladnim učionicama ukoliko bi "Kosmosu" nestalo mazuta. Prema dogovoru i obećanju gradonačelnika, odavno je već trebalo da budemo na grijanju - kazao je Jagodić i dodao da se škola još grije sa kotlovnica preduzeća "Kosmos". Direktor "Kosmosa" Dragan Ilić rekao je da nakon popravke kvara, koji je doveo do privremenog prekida grijanja za ovu školu, sada nemaju nikakvih problema.

- Škola se najnormalnije grije iz naših kotlovnica. Pošto se svi grijemo na mazut, odlučili smo da se zajedno sa školom priključimo na "Toplanu", jer nam je to dvostruko jeftinije - istakao je Ilić. Kako kaže, na ovu ideju je došao nakon odluke Medicinske škole da se priključi na gradsko grijanje.

- Nakon onog problema, kada je škola ostala bez grijanja, predočio sam rukovodstvu "Toplane" cijelu situaciju i složili su se da možemo i sami da se priključimo. Bilo je priča da će se škola spajati odvojeno na "Toplanu" mimo nas, ali nema razloga za tako nešto kada svi ispunjavamo uslove - naglasio je Ilić i dodao da će se potruditi da narednih dana budu riješena sva tehnička pitanja.

Medicinska škola zbog tehničkih problema u kotlovnici "Kosmos" na početku grejne sezone nije imala tople radijatore, a učenici su se danima grijali na grijalice i pohađali skraćene časove.

Gradonačelnik Slobodan Gavranović i ministar prosvjete i kulture RS Goran Mutabdžija obećali su da će ova škola biti priključena na "Toplanu" ubrzo nakon što proradi mini-kotlovnica u Kočićevom vijencu. Mini-kotlovnica je počela da radi 11. novembra, ali škola još nema gradsko grijanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana