Ljubačevo dobilo novi društveni dom vrijedan 190.000 KM

Srna
Ljubačevo dobilo novi društveni dom vrijedan 190.000 KM

Banjaluka - U banjalučkoj Mjesnoj zajednici Ljubačevo otvoren je novoizgrađeni društveni dom, u čiju izgradnju je Grad Banjaluka uložio oko 190.000 KM.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić istakao je da ovaj objekat treba da bude centar okupljanja u Ljubačevu, koje dobija još jedan prostor u kojem mogu da se održavaju sastanci mjesne zajednice, gdje će biti smještena ambulanta, prodavnica i drugi društveni sadržaji.

“Izgradnja i sanacija društvenih domova je obiman posao na cijelom prostoru grada, u koji smo krenuli prošle godine s ciljem da u našim selima i prigradskim naseljima rekonstruišemo ili napravimo potpuno nove objekte koji će biti centri okupljanja, da nam ljudi ostaju na selu i da tu mogu da obave osnovne društvene poslove”, rekao je Radojičić novinarima u Ljubačevu.

On je dodao da dom u Ljubačevu prvi veliki projekat tog tipa završen u ovoj godini, te da je u naselju Krmine objekta pokriven.

“U Dragočaju i Debeljacima rekonstrukcija je završena još prošle godine, dok se u Verićima radovi privode kraju. Pred nam je Lauš, gdje treba da gradimo kompletno novi objekat, sa policijskom stanicom, a nakon toga slijedi društveni dom na Petrićevcu”, poručio je Radojičić.

Prema njegovim riječima, plan je da u narednim godinama sva naselja u Banjaluci, pogotovo sela i prigradska naselja dobiju ovakve objekte.

“Ljubačevo zaslužuje ovaj dom i moramo se zahvaliti domaćinu Mjesnoj zajednici, jer da nije bilo njihove inicijative, saradnje i pomoći u gradnji, sve ovo bi bilo mnogo skuplje i trajalo bi mnogo duže”, rekao je Radojičić.

On je naveo da je ovo odličan primjer saradnje Gradske uprave, mjesne zajednice i lokalnog stanovništva.

Predsjednik Mjesne zajednice Ljubačevo Radenko Vujasin istakao je da je ovo veliki dan za sve mještane, te da iščekuju da ambulanta u novom objektu što prije počne sa radom.

Vujasin je podsjetio da je projekat za izgradnju novog društvenog doma doniralo preduzeće “Drvorez” iz ovog mjesta.

Otvaranju društvenog doma u Ljubačevu prisustvovali su i ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Dušanka Majkić, narodni poslanici, kao i odbornici Skupštine Grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana