Ljetni red vožnje za gradske autobuse

Jelena Bjelica
Ljetni red vožnje za gradske autobuse

Ljetni red vožnje u javnom gradskom i prigradskom prevozu počeće da se primjenjuje od ponedjeljka, 20. juna, zbog kraja školske godine, a to znači da će polasci na pojedinim linijama biti rjeđi.

Potvrdila je to juče za "Glas Srpske" koordinator za analitiku i odnose sa javnošću Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Danira Pipić-Manojlović.

- Ljetni red vožnje registrovan je za period od 15. juna do 15. avgusta, ali se ne može uvijek primjenjivati jer nije završena školska godina i đaci idu još na nastavu. Kako se školska godina završava u petak, 17. juna, od ponedjeljka će stupiti na snagu ljetni režim - objasnila je Pipić-Manojlović.

U "Autoprevozu" su istakli da će nekoliko linija imati smanjen broj polazaka zbog završetka školske godine.

- Što se tiče gradskog saobraćaja, to će biti linije 13, 13a, 13b i 13c, a iz prigradskog linije Gradina, Ramići i Piskavica - rekla je referent za analizu tržišta i marketing Aldena Mitrić.

U prevozniku "Bočac turs" kažu da se isključuju autobusi za prigradska naselja koji su vozili djecu u školu i nazad i zbog toga nema potreba da saobraćaju.

- To je linija broj 40 koja saobraća za Majdan i to u terminima u 6.30 iz Majdana i 14.10 iz Banjaluke. Takođe će biti ukinuta linija broj 12 za Racune u terminima u devet časova iz grada i 10.30 iz Racuna. Samo će ti termini biti ukinuti, jer djeca više ne idu u školu - rekla je referent za saobraćaj Svetislava Kaurin.

Prema njenim riječima, u gradskom prevozu za dva polaska biće smanjena liniji šest koja saobraća za Saračicu i Bistricu.

- To su autobusi koji su bili ubačeni u špicu kako bi rasteretili gužvu koja se ujutro i popodne stvara prilikom odlaska i vraćanja iz škole i sa posla - rekla je Kaurin.

U prevozniku "Central kompani" kažu da nema velikih promjena između ljetnog i zimskog reda vožnje, osim da subotom autobusi saobraćaju samo do 17 časova.

U prevozniku "Pavlović turs" istakli su da još nisu dobili raspored za ljetni red vožnje.

Brošura

- O važećem redu vožnje građani se mogu informisati putem obavještenja na autobuskim stajalištima. S obzirom na to da je nedavno došlo do manjih izmjena na jednom broju linija, ovih dana biće štampana nova brošura sa aktuelnim redovima vožnje - objasnila je Pipić-Manojlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana