Кружни ток у насељу Лауш имаће једну траку

Срна
Кружни ток у насељу Лауш имаће једну траку

Бањалука - Кружни ток код ресторана "Сирано" у насељу Лауш, имаће једну умјесто двије саобраћајне траке, како је првобитно планирано, саопштено је из Градске управе Бањалука.

Градња овог кружног тока са једном траком требало би да се нађе пред одборницима градског парламента 31. јануара, што ће, како наводе у Градској управи, створити предуслове за активнију припрему овог пројекта за рјешавање једне од најзагушенијих тачака у градском саобраћају.

Начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић је навео да ће финансијер изградње бити предузеће "Путеви Републике Српске", јер је поменута дионица у републичкој надлежности.

"Град је дужан да ријеши имовинско-правне односе и изради потребну пројектну документацију. За очекивати је да бисмо до друге половине ове године могли урадити пројектну документацију и добити грађевинску дозволу, након чега би се створили услови за градњу кружног тока", рекао је Сандић.

Он је нагласио да у овом тренутку није познато колико новца ће бити потребно за реализацију овог пројекта, те да ће трошковник бити познат тек након израде пројектне документације.

"Кружни ток на овој локацији довешће до знатног убрзања саобраћаја, поготово током саобраћајнијих жшпицеваж", каже Сандић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана