Кров Културнoг центра Бански двор чека санацију до даљег

В. П.
Кров Културнoг центра Бански двор чека санацију до даљег

Бањалука - Иако је овогодишњим буџетом града за реконструкцију крова Културног центра Банског двора, који прокишњава, планирано 700.000 КМ, сам почетак радова је неизвјесан.

Директор овог културног центра Милорад Петрић рекао је да град одлучује када ће кренути пријеко потребна санација крова.

- Посљедње информације којима располажем су оне које смо добили почетком године, а то је да је за те намјене у градској каси планирано 700.000 КМ. Послије тога нам ништа нису јављали - казао је Петрић.  

Петрић је напоменуо да је због овог проблема дио зграде неупотребљив и да радници свакодневно крпе шупљине на крову. Поред тога, зграда јавне установе вапи и за обновом фасаде и столарије.

Стручна комисија је прије три године процијенила да је за санацију крова, фасаде и столарије потребно око 2,7 милиона КМ.

У Одјељењу за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја нису могли прецизирати када ће санација крова Банског двора почети. Потврдили да још није објављен тендер за избор фирме која би била задужена за овај посао.

Иначе, Бански двор је отворен на Митровдан 1932. године, а за његову изградњу заслужан је први бан Врбаске бановине Светислав Тиса Милосављевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана