Козарачким колом отворен фестивал фолклора у Приједору

С. Та.
Козарачким колом отворен фестивал фолклора у Приједору

Приједор - Чланови приједорског Удружења за очување традиције козарачким колом отворили су у Приједору Међународни фестивал фолклора “Козарско коло”.

Фестивал ће трајати пет дана на различитим локацијама, а наступиће друштва из Србије, Хрватске, Бугарске, Украјине и БиХ.

- Отварање је у мјесној заједници Урије, па ћемо у Брезичане и Кнежицу. Један дан ћемо бити и у Српцу. Фестивал се затвара у петак, дефилеом и гала концертом. Учесници се мијењају сваке вечери, тако да смо угостили велики број културно-умјетничких друштава - рекао је предсједник Организационог одбора фестивала Владимир Крчковски.

Организатори истичу да су поносни на то што кроз игру и пјесму чувају традицију и обичаје. Чланица удружења Александра Крагуљ каже да је велика част носити народну ношњу на којој сваки детаљ има одређену симболику.

- Фолклор волим због дружења и што можемо путовати и упознати свијет и различите културе. Лијепо је искуство и позивам све да се учлане и буду дио нашег удружења - поручила је Александра.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана